فهرست مطالب

Evidence Based Care
Volume:5 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/07/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طلعت خدیوزاده، مریم حسین زاده، صدیقه اظهری، حبیب الله اسماعیلی، فریده اخلاقی، محمدعلی سردار صفحات 7-18
    مقدمه
    دیابت بارداری عارضه طبی شایع همراه با پیامد نامطلوب دوران بارداری و استرس درک شده بالاست. اثر آموزش بر کاهش استرس درک شده در مطالعات گذشته ارزیابی شده است؛ اما نقش خودمراقبتی و تاثیر آن در دیابت بارداری کمتر بررسی گردیده است.
    هدف
    تعیین تاثیر آموزش خودمراقبتی بر استرس ادراک شده زنان مبتلا به دیابت بارداری تحت درمان با انسولین.
    روش
    در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی، 60 زن مبتلا به دیابت بارداری تحت درمان با انسولین در هفته های 30-24 بارداری مراجعه کننده به درمانگاه دیابت بیمارستان ام البنین(ع) مشهد در سال1393 در دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. آموزش خودمراقبتی به مدت 4 جلسه یک ساعته با فاصله یک هفته در قالب گروه های 6 الی 8 نفره برگزار شد. پرسشنامه پژوهشگرساخته خودمراقبتی دیابت بارداری و پرسشنامه استاندارد استرس ادراک شده کوهنPerceived Stress Scale)) PSS-14در دو مرحله قبل و 4 هفته پس از اتمام مداخله در هر دو گروه تکمیل گردید. داده ها توسط آزمون تی مستقل، من ویتنی و کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان در این مطالعه در گروه مداخله 0/5±4/32 و در گروه کنترل 8/4±4/31 سال بود. نمرات استرس ادراک شده در مرحله قبل از مداخله در گروه مداخله (0/8±6/27) نسبت به گروه کنترل (8/6±5/27) تفاوت آماری معنی داری نداشت (74/0=p). نمرات استرس ادراک شده بعد از مداخله در گروه مداخله (3/8±4/23) نسبت به گروه شاهد (5/7±1/28) کاهش معنی دار داشت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    آموزش خودمراقبتی می تواند به ارتقای مراقبت از خود وکاهش استرس درک شده مبتلایان به دیابت بارداری کمک کند. خودمراقبتی را می توان به عنوان روشی موثر به منظور کاهش استرس این بیماران پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: استرس، انسولین، خودمراقبتی، دیابت بارداری
  • نفیسه حکمتی پور، حمیدرضا بهنام وشانی*، سعید واقعی، سیدمحسن اصغری نکاح صفحات 19-28
    مقدمه

    بیماری های مزمن در کودکان باعث عدم تکامل حس عزت نفس و سازندگی می گردد. در شرایطی که پیچیدگی و سختی رفتار افزایش می یابد خودکارامدی تقلیل خواهد یافت.قصه گویی یک روش یادگیری مشاهده ای می باشد؛ که بر ارتقای خودکارآمدی تاثیرگذار است.

    هدف

    تعیین تاثیر قصه گویی بر خودکارآمدی تحصیلی کودکان 12- 7 سال مبتلا به تالاسمی مشهد.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده، 60 کودک 12-7 ساله مبتلا به تالاسمی کلینیک فوق تخصصی کودکان سرور مشهد در سال 1393 در دو گروه «قصه گویی» و «مراقبت معمول» تخصیص یافتند. در گروه قصه گویی، 8 جلسه 60 دقیقه ای قصه گویی گروهی اجرا شد و در گروه مراقبت معمول مداخله ای صورت نگرفت. واحدهای پژوهش ابزار استاندار خودکارآمدی کودک و نوجوان موریس (2002) ((SEQ-C را در سه مرحله قبل از قصه گویی، بلافاصله پس از اتمام جلسات و یک ماه پس از جلسات تکمیل نمودند. تحلیل داده ها توسط آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس با اندازه های تکراری با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 14 انجام شد.

    یافته ها

    در گروه قصه گویی 0/60 درصد دختر و با میانگین سنی 9/1±4/9 سال و در گروه مراقبت معمول هر دو جنس 0/50 درصد با میانگین سنی 8/1±5/9 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری میزان خودکارآمدی و خودکارآمدی تحصیلی بین دو گروه طی سه مرحله ارزیابی تفاوت معنی داری داشته است (001/0> P).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر بر اثربخشی فن قصه گویی به صورت گروهی بر خودکارآمدی عمومی و تحصیلی کودکان تاکید دارد. این پژوهش می تواند قصه گویی را به عنوان شیوه ای جذاب برای کودکان به بیمارستان های دوست دار کودک معرفی نماید.

    کلیدواژگان: تالاسمی، خودکارآمدی، خودکارآمدی تحصیلی، قصه گویی
  • اکرم موسوی، حمیدرضا بهنام وشانی، محمد حیدرزاده، جواد ملک زاده صفحات 29-38
    مقدمه
    عدم احیاء یا احیای نادرست سبب مرگ نوزاد یا عوارض غیرقابل برگشت برای تمام عمر خواهد شد. بنابراین فراگیری درست احیاء با استفاده از روش های مناسب و تمرین مستمر از اهمیت زیادی برخوردار است.
    هدف
    مقایسه تاثیر دو روش گزارشگری ضبط ویدیویی و کارگاه آموزشی بر کیفیت احیای نوزاد.
    روش
    در این مطالعه نیمه تجربی سه گروهی، 90 احیای نوزاد در سه گروه گزارشگری، کارگاه آموزشی و شاهد در بیمارستان ام البنین(س) مشهد سال 1392 به وسیله دوربین ضبط شد. در مرحله اول 30 احیای گروه شاهد ضبط شد. در مرحله دوم، تیم احیاء در کارگاه های آموزشی احیاء حضور یافتند. در مرحله سوم، تیم احیاء در جلسات گزارشگری شرکت نمودند. بعد از هر یک از مراحل دوم و سوم نیز 30 احیاء ضبط و با استفاده از چک لیست ارزیابی کیفیت احیای نوزاد منطبق بر NRP (Neonatal Resuscitation Program) 2011 ارزیابی شد. تحلیل داده ها توسط آزمون های مجذورکای، آنالیز واریانس یکطرفه و کروسکال والیس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 انجام شد.
    یافته ها
    نمره کیفیت احیاء در گروه گزارشگری (1/12±9/40)، نسبت به کارگاه آموزشی (7/11±6/19) و شاهد (9/9±3/14) بیشتر بود (001/0>P). این تفاوت بین گروه های «گزارشگری و کارگاه» (001/0>P) و «گزارشگری و شاهد» (001/0>P) معنی دار بود؛ ولی بین گروه های «کارگاه و شاهد» تفاوت معنی دار وجود نداشت (17/0=P).
    نتیجه گیری
    برگزاری جلسات گزارشگری احیاءهای ضبط شده، کیفیت احیای نوزاد را بیشتر از روش کارگاه آموزشی ارتقاء می بخشد؛ بنابراین، به عنوان یک روش آموزشی جدید برای آموزش احیای نوزاد در مراکز درمانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: احیای نوزاد، کارگاه آموزشی، گزارشگری، ضبط ویدیویی
  • سیدمحسن اصغری نکاح، فریبا کمالی، فاطمه جانسوز صفحات 39-50
    مقدمه
    سرطان یکی از بیماری های مزمن و نادر در کودکان است که با آسیب های روان شناختی همراه است. به این دلیل، طراحی و اجرای مداخلات کم خطر و کم هزینه ای نظیر بازی درمانی برای کنترل آسیب های هیجانی این کودکان ضروری است.
    هدف
    تعیین تاثیر بازی درمانی گروهی ساختارمند به شیوه شناختی رفتاری بر اضطراب و افسردگی کودکان مبتلا به سرطان.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی دوگروهی با طرح پیش آزمون-پس آزمون است. شرکت کنندگان 18 کودک 8 تا 14 ساله مبتلا به سرطان و بستری در بیمارستان فوق تخصصی کودکان دکترشیخ مشهد در سال 1392 بودند؛ که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. کودکان گروه مداخله 10 جلسه 60 دقیقه ای بازی درمانی گروهی را دریافت کردند. هر دو گروه قبل و بعد از مداخله توسط پرسشنامه اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) ارزیابی شدند. تحلیل داده ها توسط آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری، تی مستقل و تی زوجی با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 20 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن کودکان در دو گروه مداخله و شاهد به ترتیب 4/2±5/10 و 6/1±3/9 سال بود. آزمون تی مستقل نشان داد در مرحله بعد از مداخله، میانگین اضطراب و افسردگی به طور معناداری در گروه مداخله (1/2±7/6) و (2/1±1/8) نسبت به شاهد (1/3±10) و (8/2±2/10) (04/0p<) کاهش داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، بازی درمانی گروهی ساختارمند به شیوه شناختی- رفتاری می تواند به عنوان راهکاری موثربرای کاهش اضطراب و افسردگی کودکان مبتلا به سرطان استفاده شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، سرطان، کودکان، بازی درمانی گروهی
  • فریده باستانی، الهه روحی رحیم بگلو، حمید حقانی صفحات 51-62
    مقدمه
    خستگی یک عامل مرتبط با دوران پس از زایمان است و از عوامل پیشگویی کننده افسردگی پس از زایمان و کاهش خودکارآمدی تلقی می شود. خستگی پس از زایمان و اقدامات لازم برای کاهش آن در مطالعات تجربی کمتر بحث شده است.
    هدف
    تعیین اثربخشی رفلکسولوژی پا بر شدت خستگی مادران سزارین شده.
    روش
    در این کارآزمایی بالینی غیرتصادفی، 99 مادر سزارین شده از میان مادران بستری در بیمارستان های جامع زنان و ولیعصر تهران در سال 1391 در سه گروه 33 نفری قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت 40 دقیقه رفلکسولوژی کف پا، گروه پلاسبو ماساژ ساق پا و گروه شاهد نیز مراقبت های معمول پس از سزارین را دریافت کردند. پرسشنامه ارزیابی دیداری (VAS-F: visual analog scale for fatigue) توسط شرکت کنندگان قبل از مداخله و 3 روز پس از مداخله تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 و آزمون های آنالیز واریانس یکطرفه، مجذورکای، اندازه های تکراری و بنفرونی تحلیل شد.
    یافته ها
    گروه های مورد مطالعه تفاوت معناداری از نظر مشخصات دموگرافیک و میانگین نمرات شدت خستگی قبل از مداخله نداشتند. بعد از مداخله، میانگین نمرات شدت خستگی به طور معناداری در گروه مداخله و پلاسبو کمتر از گروه شاهد بود (001/0p<). مقایسه اختلاف میانگین نمرات شدت خستگی پس از مداخله در گروه مداخله (4/23±2/23) و پلاسبو (1/13±7/11) نشان داد مداخله رفلکسولوژی تاثیر بیشتری در کاهش شدت خستگی دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که در گروه پلاسبو نیز کاهش شدت خستگی مشاهده شده است، مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا تاثیر رفلکسولوژی پا بر میزان خستگی مادران سزارین شده ارزیابی شود.
    کلیدواژگان: رفلکسولوژی پا، خستگی، مادران سزارین شده، نوزادان زودرس
  • سعید واقعی، اعظم سالارحاجی، نگار اصغری پور، حمید چمنزاری صفحات 63-76
    مقدمه
    استیگما چالش برانگیزترین بار مسوولیتی در مراقبت است که خانواده بیماران مبتلا به اختلالات روان پزشکی با آن مواجه هستند. به دلیل تاثیر بارز شرایط فرهنگی و اجتماعی بر استیگما، کمتر به این مساله پرداخته شده و مداخلات انجام شده در این زمینه محدود می باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر آموزش روانی بر استیگما در مراقبین خانگی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی.
    روش
    در این کارآزمایی شاهددار تصادفی، 60 نفر از مراقبین خانگی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی بستری در بیمارستان روان پزشکی ابن سینای مشهد در سال 94-1393 به دو گروه مداخله (30 نفر) و شاهد (30 نفر) تخصیص یافتند. گروه مداخله تحت آموزش روانی (مطابق مدل آموزشی فالون و همکاران (1985) در طی دو جلسه 4 ساعته) و گروه شاهد تحت مراقبت های معمول قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه تعدیل شده استیگمای احساسی بیمار روانی Modified Version of (Internalized Stigma Mental Illness) scale بود که بلافاصله قبل از مداخله و یک ماه پس از مداخله تکمیل شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمون های دقیق فیشر، من ویتنی، تی مستقل و تی زوج انجام شد.
    یافته ها
    7/71 درصد از مراقبین خانگی مونث و 3/28 درصد آن ها مذکر بودند. در مرحله قبل از مداخله از نظر میانگین نمره کل استیگما بین گروه آموزش روانی (2/9±3/44) و شاهد (7/9±8/43) تفاوت معناداری وجود نداشت (84/0p=). اما از نظر تغییرات میانگین نمره کل استیگما قبل و بعد از مداخله، بین گروه آموزش روانی (1/8±0/5) و شاهد (8/5±3/0) تفاوت معنادار بود (01/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر آموزش روانی بر ابعاد فردی استیگما، می توان از آن به منظور کاهش استیگما در بیمارستان های روان پزشکی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آموزش روانی، استیگما، اسکیزوفرن، خانواده، مراقبین خانگی
  • سید علی جعفری، اکرم رضاییان، الهه غائبی*، مهران بیرقی طوسی، سید رضا مظلوم، مهناز رضایی عسکریه صفحات 77-90
    مقدمه

    کودکان نوپای مبتلا به سلیاک به دلیل محرومیت غذایی و بستری های مکرر در معرض تاخیر تکامل هستند؛ اما برنامه و حداقل زمان لازم برای بهبود وضعیت تکامل این کودکان وجود ندارد.

    هدف

    تعیین تاثیر برنامه تحریک تکاملی بر سن تکامل حرکت ظریف در کودکان 3-1 ساله مبتلا به سلیاک.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی در بیمارستان دکترشیخ و قائم(عج) مشهد در سال های 94-1393، تاثیر برنامه تحریک تکامل در 50 کودک 3-1 ساله مبتلا به سلیاک در دو گروه مداخله و کنترل ارزیابی شد. تحریک تکامل بر اساس سن تکاملی کودک و موقعیت وی بر روی نقشه طراحی شده بر اساس گایدلاین ویرجینیای غربی (West Virginia Early Learning Standards Framework) انجام گرفت. کودک 20 دقیقه تحریک مستقیم و 90 دقیقه تحریک غیرمستقیم به مدت 2 ماه، هر هفته سه جلسه دوساعته دریافت کرد. سن حرکتی ظریف شرکت کنندگان توسط ابزار استاندارد سنجش تکامل شیرخوار و نوپا Development) Bayley Scales of Infant) بلافاصله پس از اتمام مداخله ارزیابی شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS ویرایش 5/11 و آزمون های آماری تی مستقل، من ویتنی و اندازه های تکراری تحلیل شد

    یافته ها

    میانگین سن کودکان در گروه مداخله 20/4±4/6 ماه و در گروه کنترل 20/9±4/2 ماه بود (69/0p=). میانگین سن تکامل حرکتی ظریف قبل از شروع مداخله در گروه مداخله 7/5±2/18 ماه و در گروه کنترل 1/6±7/19 ماه بود (43/0p=). 2 ماه بعد از اجرای برنامه تحریک تکامل، میانگین سن تکامل حرکتی ظریف در گروه مداخله (7/5±6/24 ماه) به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل (0/6±8/20 ماه) بود (04/0p<).

    نتیجه گیری

    از برنامه تحریک تکامل حاضر می توان برای ارتقائ مهارت های حرکتی ظریف در کودکان در معرض تاخیر تکامل مانند کودکان مبتلا به سلیاک استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تکامل، تحریک تکامل حرکتی، کودک، سلیاک
  • طیبه ریحانی، طیبه حسین زاده *، محمد حیدرزاده، حمیدرضا بهنام وشانی صفحات 91-101
    مقدمه

    خونریزی مغزی و سندرم دیسترس تنفسی، دو عارضه شایع در نوزادان نارس است. مراقبت بر اساس شناخت رفتار، با ذخیره انرژی، کاهش دوره های آپنه و تغییرات جریان خون مغزی ممکن است بتواند این عوارض را کاهش دهد.

    هدف

    تعیین تاثیر آموزش مراقبت بر اساس شناخت رفتار نوزاد نارس به مادر بر بروز خونریزی مغزی و مدت وابستگی به ونتیلاتور.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی دو گروهه، 70 نوزاد نارس زیر 32 هفته -بستری شده در NICU بیمارستان ام البنین (س) مشهد در سال 1393- بررسی شده اند. در گروه مداخله، رفتارها و برنامه مراقبت، با ابزار Assessment of Preterm Infants’ Behavior (مشاهده و ثبت رفتارهای نوزاد نارس) به مادران و پرستاران آموزش داده شد. در زمان ترخیص، بروز خونریزی مغزی و مدت وابستگی به ونتیلاتور به ساعت، بر اساس پرونده نوزاد ثبت گردید. تحلیل داده ها توسط نرم افزارSPSS و آزمون های تی مستقل، مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون انجام گردید.

    یافته ها

    میانگین سن جنینی در گروه مداخله 7/1 ± 7/29 و در گروه شاهد 7/1 ± 6/29 هفته بوده است. بروز خونریزی مغزی در گروه شاهد 3/54 درصد (19 نفر) و در گروه مداخله 9/22 درصد (8 نفر) بوده است. نتیجه آزمون مجذور کای، تفاوت معناداری را بین دو گروه نشان می دهد (01/0=P). مدت وابستگی به ونتیلاتور در گروه مداخله 7/14 ± 8/28 و در گروه شاهد 6/8 ± 3/17 روز بوده است. نتیجه آزمون تی مستقل، تفاوت معناداری را بین دو گروه نشان داده است (001/0P<).

    نتیجه گیری

    اجرای مراقبت بر اساس شناخت رفتار، می تواند طول مدت وابستگی به ونتیلاتور و بروز خونریزی مغزی را کم کند و پیشنهاد می شود از آن به عنوان یک برنامه مراقبتی جهت کاهش بروز عوارض نارسی استفاده شود.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، خونریزی مغزی، مراقبت تکاملی، سندرم دیسترس تنفسی
|
  • Talat Khadivzadeh, Maryam Hoseinzadeh, Sedigheh Azhari, Habibollah Esmaily, Faridej Akhlaghi, Mohammad Ali Sardar Pages 7-18
    Background
    Gestational diabetes (GA) is a common complication، associated with adverse prenatal outcomes and perceived stress. The effects of education on perceived stress have been widely investigated، whereas the role of self-care in GA has been less noted.
    Aim
    to determine the effects of self-care education on perceived stress in women with GA under insulin treatment.
    Methods
    In this randomized controlled trial، 60women with GA under insulin treatment (at 24-30 weeks of gestation)، referring to the diabetes clinic of Mashhad Omolbanin Hospital، were divided into intervention and control groups in 2014. Self-care education included four one-hour sessions (one-week intervals) in groups consisting of 6-8 members. The researcher-made self-care questionnaire and Cohen’s Perceived Stress Scale were completed before and four weeks after the intervention. Independent t-test، Mann-Whitney and covariance analysis were performed، using SPSS version 16.
    Results
    The mean age of the participants was 32. 4±0. 5 years in the intervention group and 31. 4±4. 8 years in the control group. Before the intervention، the perceived stress score in the intervention group (27. 6±8. 0) was not significantly different from that of the control group (27. 5±6. 8) (P=0. 74). However، after the intervention، the scores significantly reduced in the intervention group (23. 4±8. 3)، compared to the control group (28. 1±7. 5) (P<0. 001).
    Conclusion
    Self-care education might improve self-care and reduce perceived stress in patients with GA. Therefore، self-care is suggested as an effective method for reducing stress in these patients.
    Keywords: Stress, Insulin, Self, care, Gestational diabetes
  • Nafiseh Hekmatipour, Hamidreza Behnam Vashani, Saeed Vaghee, Syed Mohsen Asghari Nekah Pages 19-28
    Background

    Chronic diseases in children lead to failure in the development of self-esteem and productivity. Self-efficacy decreases as one’s behaviors become more complex and difficult to deal with. Storytelling is an observational learning method، which is effective in improving self-efficacy.

    Aim

    to determine the effects of storytelling on self-efficacy in children with thalassemia (aged 7-12 years) in Mashhad، Iran.

    Methods

    In this randomized clinical trial، 60 children with thalassemia، referring to Sarvar Pediatric Hospital of Mashhad in 2014، were randomly divided into control (usual care) and intervention (storytelling) groups. In the intervention group، storytelling was performed during eight sessions (60 min each)، whereas the control group received routine care. The samples completed the Self-Efficacy Questionnaire for Children by Morris (2002) before the intervention، immediately after the intervention and after one month. For data analysis، independent t-test and repeated measures ANOVA were performed، using SPSS version 14.

    Results

    In the intervention group، 60. 0% of subjects were female and the mean age was 9. 4±1. 9 years. In the control group، gender distribution was equal and the mean age of participants was 9. 5±1. 8 years. Based on the repeated measures ANOVA، self-efficacy and educational self-efficacy were significantly different between the two groups during three stages of evaluation (P>001).

    Conclusion

    The obtained results highlighted the effectiveness of storytelling in general and educational self-efficacy of children with thalassemia. This study introduced storytelling as an interesting technique for attracting children to baby-friendly hospitals.

    Keywords: Thalassemia, Self, efficacy, Educational self, Storytelling
  • Akram Mousavi, Hamidreza Behnam Vashani, Mohammad Heidarzadeh, Javad Malekzadeh Pages 29-38
    Background
    Poor neonatal resuscitation can lead to death or irreversible consequences in newborns. Therefore، proper training using suitable techniques and continuous practice are of pivotal importance.
    Aim
    to compare the effects of video-assisted debriefing and educational workshops on the quality of neonatal resuscitation.
    Methods
    In this semi-experimental three-group study، 90 cases of resuscitation were recorded at Omolbanin Hospital of Mashhad، Iran during February 2014-January 2015. The cases were divided into debriefing، educational workshop and control groups. In the first stage، 30 cases of resuscitation were recorded in the control group. In the second stage، the resuscitation team participated in educational workshops، and finally، debriefing classes were held. Thirty cases of resuscitation were recorded and evaluated، using a resuscitation quality assessment checklist، based on Neonatal Resuscitation Program (NRP) -2011. For data analysis، Chi-square، ANOVA and Kruskal-Wallis tests were performed، using SPSS version 11. 5.
    Results
    In total، 55 (61. 1%) newborns were males and the mean gestational age was 37. 2±4. 2 weeks. The resuscitation quality score was higher in the debriefing group (40. 9±12. 1)، compared to the workshop (19. 6±11. 7) and control (14. 3±9. 9) groups. The difference was significant between debriefing and workshop groups، as well as debriefing and control groups (P<0. 001). However، no significant difference was observed between the control and educational workshop groups (P=0. 17)
    Conclusion
    Video-assisted debriefing was more effective in improving neonatal resuscitation، compared to educational workshops. Therefore، this method is recommended for neonatal resuscitation training at hospitals.
    Keywords: Debriefing, Neonatal resuscitation, Video recording, Educational workshop
  • Seyed Mohsen Asghari Nekah, Fariba Kamali, Fatemeh Jansouz Pages 39-50
    Background
    Cancer as one of the chronic diseases in children is associated with psychological problems. Utilization of low-risk and cost-effective methods (e. g.، play therapy) for controlling emotional distress seems necessary in children.
    Aim
    to determine the effects of structured cognitive-behavioral group play on anxiety and depression in children with cancer.
    Methods
    In this quasi-experimental pretest-posttest study، 18 children (8-14 years old) with cancer، hospitalized at Dr. Sheikh Hospital of Mashhad، were selected via available sampling and were randomly allocated into control and intervention groups in 2014. The intervention group received 10 sessions (60 min) of structured cognitive-behavioral group play therapy. Both groups were assessed by the Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) before and after the intervention. For data analysis، covariance analysis، paired t-test and independent t-test were performed، using SPSS version 20.
    Results
    The mean age of the participants was 10. 5±2. 4 years in the intervention group and 9. 3±1. 6 years in the control group. Independent t-test showed that anxiety and depression significantly decreased in the intervention group (6. 7±2. 1 and 8. 1±1. 2، respectively)، compared to the control group (10±3. 1 and 10. 2±2. 8، respectively) after the intervention (P<0. 04).
    Conclusion
    Structured cognitive-behavioral group play therapy could be effective in reducing anxiety and depression in children with cancer.
    Keywords: Anxiety, Depression, Cancer, Children, Group play therapy
  • Fareideh Bastani, Elaheh Rouhi Rahim Begloo, Hamid Haghani Pages 51-62
    Background
    Fatigue is associated with postpartum period، predicting postpartum depression and reduced self-efficacy. However، few experimental studies were conducted on postpartum fatigue and the necessary actions to reduce it.
    Aim
    This study aims to investigate the effectiveness of foot reflexology on maternal post C-section fatigue.
    Methods
    In this non-randomized clinical trial، 99 mothers having cesarean section، reffering to Valiasr. and Gynecologic Hospitals of Tehran were divided into three groups of 33 in 2012 Foot reflexology and leg massage were performed on patients in the intervention (40 minutes) and placebo groups، respectively. The patients in the control group received the common post C-section care. Visual analogue scale to evaluate fatigue severity was filled out before and three days after the intervention. The data were analyzed performing one-way ANOVA، Chi-Square، Repeated Measures ANOVA and Bonferroni tests، using SPSS version 14.
    Results
    The three groups did not demonstrate any significant differences regarding demographic information and the mean scores of fatigue severity. However، after the interventions، the mean scores of fatigue severity in the experimental and placebo groups were significantly lower than the control group (P<0/001). The comparative analysis of mean fatigue scores، between the experimental (23/2±23/4) and placebo groups (11/7±13/1)، indicated that the reflexology intervention was more effective in reducing fatigue.
    Conclusion
    Sincereduced fatigue was observed in the placebo group، further studies on foot reflexology are required.
    Keywords: C, section, Fatigue, Foot reflexology, Preterm neonates
  • Saeed Vaghee, Azam Salarhaji, Negar Asgharipour, Hamid Chamanzari Pages 63-76
    Background
    Stigma is the most chal­lenging care responsibility in families of individuals with psychological disorders. Considering the evident impacts of cultural and social circumstances on stigma، less attention has been paid to this issue and the conducted interventions are limited.
    Aim
    todetermine the effects of psychoeducation on stigma in family caregivers of patients with schizophrenia.
    Methods
    In this randomized controlled trial، 60 family caregivers of patients with schizophrenia، hospitalized at Ibn Sina Hospital of Mashhad in 2014-2015، were assigned to intervention (n=30) and control (n=30) groups. The experimental group received psychoeducation according to the model by Falloon et al. (1985) during two 4-hour sessions، while the control group received usual care. The Modified Version of the Internalized Stigma of Mental Illness scale was completed immediately before and one month after the intervention. For data analysis، Fisher’s exact test، Mann-Whitney، independent t-test and paired t-test were performed، using SPSS version 11. 5.
    Results
    In total، 71. 7% of family caregivers were female and 28. 3% were male. Before the intervention، there was no significant difference between the intervention (44. 3±9. 2) and control (43. 8±9. 7) groups regarding the mean score of stigma (P=0. 84). However، the mean change in the total stigma score before and after the intervention was significantly different between the intervention (5. 0±8. 1) and control (0. 03±5. 8) groups (P=0. 01).
    Conclusion
    Considering the influence of psychoeducation on individual aspects of stigma، this method can be applied to reduce stigma at psychiatric hospitals.
    Keywords: Stigma, Psychoeducation, Schizophrenia, Family caregivers
  • Seyedali Jafari, Akram Rezaeian, Elahe Ghayebie, Mehran Beyraghi Tossi, Seyedreza Mazlom, Mahnaz Rezaei Askarieye Pages 77-90
    Background

    Toddlers with celiac disease are at risk of developmental delay due to frequent hospitalization and food deprivation. But an appropriate program to improve development of these children does not exist.

    Aim

    Determination of the effect of a developmental stimulation program on development of toddlers’ fine motor skills.

    Methods

    This clinical trial conducted on 50 eligible 1-3 year-olds، who were randomly divided into intervention and control groups (n=25 each). The intervention group received development stimulation based on developmental age، and the toddlers’ position on the map was designed based on West Virginia guideline. The intervention group received three sessions of stimulation each week for two hours (20 minutes direct and 90 minutes indirect stimulation). Bayley Scale of Infant and Toddler Development was completed immediately after the intervention. The gathered data were analyzed performing independent t-test، Mann-Whitney and repeated measures ANOVA tests، using SPSS.

    Results

    The mean age of the intervention and control groups were 20. 4±4. 6 and 20. 9±4. 2 months (P=0. 69). Before the intervention، the mean age of fine motor development in the intervention and control groups were 18. 2±5. 7 and 19. 7±6. 1، respectively (P=0. 433). Two months after the intervention، the mean age of fine motor development in the intervention group (24. 6±5. 7) was significantly higher than the control group (20. 8±6) (P<0. 041).

    Conclusion

    Developmental stimulation program can promote fine motor skills of toddlers at risk of developmental delay with celiac disease.

    Keywords: Celiac disease, Child, Development, Motor developmental stimulation
  • Tayebeh Reyhani, Tayebeh Hoseinzadeh, Mohammad Hydarzadeh, Hamidreza Behnam Vashani Pages 91-101
    Background

    Intraventricular hemorrhages and respiratory distress syndrome are two common diseases in preterm infants. Observation-based care، may reduce the rate of these complications through energy saving، diminishing apnea periods and cerebral blood flow changes.

    Aim

    to evaluate the effect of behavior observation-based care training for mothers on intraventricular hemorrhages and ventilation period.

    Methods

    In this two-group clinical trial، 70 infants with gestation age of less than 32 weeks were observed in neonate intensive care unit of Omolbanin Hospital، 2014. In the intervention group، the mothers and nurses received training in infant behavior and care program، and preterm infants’ behavior were observed and recorded by means of Assessment of Preterm Infants’ Behavior. At the end of the intervention، incidence of cerebral hemorrhage and the hours of ventilation were recorded. The data were analyzed performing independent t-test، Chi-square and Pearson correlation coefficient، using SPSS.

    Results

    The mean gestational age for the intervention and control groups were 29. 7±1. 7 and 29. 6±1. 7 weeks، respectively. The incidence of cerebral hemorrhage was 54. 3% (19 cases) for the control group and 22. 9% (8 cases) for the intervention group. The Chi-square test showed a significant relationship between the two groups (P=0. 01). The mean ventilation period was 28. 8±14. 7 days for the intervention group and 17. 3±8. 6 for the control group. The results of independent t-test demonstrated a significant relationship between the two groups (P<0. 001).

    Conclusion

    The implementation of care training programs for mothers، based on behavior of premature infants، lowers the incidence of cerebral hemorrhage and ventilation period. Conducting this program is recommended to reduce prematurity complications.

    Keywords: Developmental care, Intraventricular hemorrhage, Preterm infant, Respiratory distress syndrome